Beneficiile lavandei pentru sănătate

beficiile-lavandei-pentru-sanatate

Oamenii asociază de obicei lavanda cu două trăsături specifice: parfumul și culoarea sa. Dar este posibil să nu știți că floarea de lavandă și uleiul derivat din aceasta, au istorii lungi în medicina pe bază de plante. Mai jos îți prezentăm câteva dintre beneficiile pe care le are această plantă deosebită.

 

Îmbunătățește somnul

lavanda-imbunatateste-somnul

Cu ani în urmă lavanda era recomandată oamenilor care sufereau de insomnie sau tulburări ale somnului. Aceștia umpleau pernele cu flori de lavandă pentru a-i ajuta să adoarmă și să se odihnească mai bine pe timpul nopții.
În zilele noastre, lavanda este folosită pentru tratarea durerilor de cap, nervozității și neliniștii. Dacă ai încercat în van alte remedii pentru un somn liniștit, lavanda poate fi ceea ce ai nevoie de fapt. Aplică pe pernă câțiva stropi de ulei esențial de lavandă înainte de a merge la culcare. Uleiul de lavandă va induce o stare de somn, te va ajuta să dormi mai liniştit, îmbunătățind calitatea somnului. Oboseala resimțită dimineața ar trebui să rămână doar o amintire neplăcută.

Reduce anxietatea

lavanda-reduce-anxietatea

Lavanda poate ajuta la ridicarea norului negru care atârnă deasupra capului tau. Există o mulțime de cercetări care sugerează că lavanda are efecte pozitive asupra dispoziției, stresului, anxietății și depresiei. Stresul cotidian poate afecta mult sănătatea mentală. Cu cât nivelul de anxietate este mai mare, cu atât este mai mare riscul de dureri de cap, depresie și energie scăzută.
Uleiul esențial de lavandă are un miros calmant, ceea ce îl face o soluție excelentă pentru lupta cu problemele de anxietate. Aroma răcoritoare îndepărtează epuizarea nervoasă și neliniștea, crescând, de asemenea, activitatea mentală. În situațiile anxioase de nivel scăzut, lavanda ajută la reducerea frecvenței cardiace și a secreției de traspirație și crește variația bătăilor inimii. Acești factori indică o scădere a nivelurilor de anxietate.

Are grijă de părul tău

lavanda-ingrijire-par

Uleiul esențial de lavandă este util pentru îngrijirea părului cât și în tratamentele de prevenție a căderii acestuia. Este uneori recomandat ca o măsură preventivă pentru căderea părului în ceea ce privește bărbații. Produsele cu lavandă, în special uleiul esențial, îți vor oferi un scalp sănătos, un păr puternic și rezistent. Poți folosi uleiul de lavanda pentru curățarea părului cât și ca înlocuitor de balsam.

Tratează acneea și afecțiunile ușoare ale pielii

lavanda-tratament-piele

Când sunt aplicate pe piele, uleiurile de lavandă au prezentat rezultate pozitive în a ajuta la tratarea eczemelor, acneei, arsurilor solare și erupțiilor cutanate. Luați în considerare remediul cu cremă de mușețel-lavandă pentru a calma pielea iritată de arsurile solare și erupțiile cutanate. Adăugarea unei cantități mici de ulei esențial de lavandă altor creme sau unguente pentru piele, poate crește foarte mult potențialul de vindecare a acestora.
Dacă aveți acnee, eczeme sau inflamații ale pielii, aplicarea uleiului de lavandă în zonele afectate poate juca un rol important în tratarea petelor și diminuarea inflamației. Uleiul esențial de lavandă inhibă bacteriile care provoacă infecția inițială, ajută la reglarea unei excreții excesive de sebum și poate reduce semnele de cicatrizare după ce acneea sau alte inflamații ale pielii, au început să se vindece. Cei cu pielea sensibliă sunt sfatuiți să dilueze uleiul de lavandă în apă.
Indicat ar fi să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de a adăuga lavandă in regimul de îngrijire a pielii.

 

 

Lavanda are multe beneficii pentru sănătate mai puțin cunoscute deoarece aceasta este folosită majoritar în produse cosmetice precum săpun, șampon, demachiant sau apă micelară. Așadar lavanda ne poate face corpul mai frumos și mai sănătos în același timp.

by Lavanda Lola Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *